måndag 27 maj 2013

Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake





Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake

Bjud mamma på go-fika på Mors dag!
Varför inte denna fantastiskt goda cheesecake utan vare sig gluten eller socker, om man nu föredrar det. Passar utmärkt som efterrätt.

Botten
2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk valfri sötning
Fyllning
2 äggvitor
2 dl grädde
300 g Philadelphiaost
2 äggulor
0,5-0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver
Topping
Cirka 85 g mörk choklad
2 msk grädde 1 msk jordnötssmör
1/2 dl hackade jordnötter

GÖR SÅ HÄR:

1) Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en  matberedare. Tryck ut den i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i 10-15 minuter.
Låt svalna.

2) Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitor. Häll i smeten i formen.

3) Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.


4) Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar