Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake
Bjud mamma på go-fika på Mors dag!
Varför inte denna fantastiskt goda cheesecake utan vare sig
gluten eller socker, om man nu föredrar det. Passar utmärkt som efterrätt.
Botten
2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk valfri sötning
Fyllning
2 äggvitor
2 dl grädde
300 g
Philadelphiaost
2 äggulor
0,5-0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver
Topping
Cirka 85 g mörk choklad
2 msk grädde 1 msk jordnötssmör
1/2 dl hackade jordnötter
GÖR SÅ HÄR:
1) Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Tryck
ut den i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i 10-15
minuter.
Låt svalna.
2) Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden
fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver
och äggvitor. Häll i smeten i formen.
3) Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör
på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med
hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.
4) Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan
det är dags att servera så att den inte blir så hård.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar