Mandeltårta - LCHF-style
Denna tårta platsar lätt bland de godaste LCHF-bakverken
topp tre. Den smakar som originalet som ofta kallas för Oscar Il-tårta. Den går
för övrigt jättebra att frysa in. Servera gärna tillsammans med färska bär.
Botten
5 dl mandelmjöl
6 äggvitor
1 msk valfri sötning
Smörkräm
6 äggulor
1,5 dl grädde
1 dl valfri sötning
200 g smör
Garnering
0,5 dl rostade mandelspån Färska bär och citronmeliss
GÖR SÅ HÄR:
1) Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en väl rengjord
skål. Tillsätt fusksocker och vänd ner mandelmjölet försiktigt. Bred ut smeten
i två lika stora cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 150
grader i cirka 20 minuter. Låt svalna.
2) Rör samman grädde, äggulor och sötning i en kastrull.
Vispa kontinuerligt på medelvärme till krämen tjocknat. Ställ åt sidan och
rörsamman med smöret. Ställ in i kylen för att svalna i minst två timmar.
Krämen blir tjockare desto kallare den blir.
3) Lägg den ena botten på ett fint fat. Bre över hälften av
krämen. Lägg på den andra botten och bred på resten av krämen. Toppa med de
rostade mandel- spånen och eventuellt färska hallon och citronmeliss. Låt stå
svalt tills serveringsdags. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar